Goedkoopste aanbieders België

Energie is duur en u wilt niet meer betalen dan nodig is. Het verdient dan ook aanbeveling zo nu en dan te bekijken of u kunt besparen op uw energiekosten. Dat kan op verschillende manieren:
1. U vermindert uw verbruik door een zuinige wasmachine te kopen, uw huis te isoleren en niet te lang te douchen.
2. U kiest de goedkoopste energieleverancier

Welke leverancier moet u kiezen?

Er zijn tegenwoordig veel meer leveranciers van gas en electriciteit dan vroeger maar wie is voor uw situatie de goedkoopste energieleverancier? Misschien ziet u door de bomen het bos niet meer en blijft u maar het liefst gewoon bij de leverancier die u nu heeft. Daarmee doet u zichzelf waarschijnlijk te kort.

Het is een goed idee om jaarlijks of tweejaarlijks te bezien of uw energieleverancier nog wel de beste is voor u en uw gezin. Dat is lang niet zo ingewikkeld als u misschien denkt en het is de moeite waard.

Misschien betaalt u wel een te hoog tarief voor uw gas en electriciteit en kan dat drastisch omlaag. Om hier achter te komen gaat u naar de vergelijkingswebsite www.energieleveranciers.be, waar u heel eenvoudig uitvindt welke leverancier in uw specifieke geval de voordeligste is.

Als u ontdekt dat u goedkoper uit kunt zijn en dus geld kunt besparen zult u blij zijn dat u de stap heeft genomen om hier eens serieus naar te kijken.

Voor een goede vergelijking moet u eerst even wat huiswerk doen: U zoekt op wat uw huidige verbruik is aan de hand van uw jaarnota. Meestal kunt u via de website van uw huidige leverancier aan deze informatie komen. Ook noteert u de tarieven die uw huidige energie leverancier in rekening brengt. Let er hierbij op dat het bedrag dat u betaalt is opgebouwd uit verschillende componenten, waaronder belasting.

Om geen appels met peren te vergelijken dient de grondslag van de tarieven hetzelfde te zijn. Ook is het belangrijk de aard en duur van het contract op de juiste wijze te vergelijken. Het maakt immers uit of u een contract afsluit van één jaar of van vijf jaar vast.

De prijs én andere factoren meewegen

Zodra u uw gegevens heeft ingevuld krijgt u te zien welke leverancier voor u de beste deal heeft. Maar misschien is het niet alleen de prijs die voor u bepalend is bij het maken van uw keuze; als u het belangrijk vindt om groene stroom te gebruiken, omdat dat beter is voor het milieu, dan kunt u daar ook rekening mee houden.

Soms kunt u niet zomaar overstappen naar een andere leverancier. Dit is het geval als u een contract voor een vaste tijd heeft afgesloten. Als dit het geval is en uw huidige contract niet toestaat dat u tussentijds overstapt naar een andere energie leverancier dan moet u waarschijnlijk een boete betalen wanneer u het toch doet.

Sommige aanbieders zijn bereid die boete voor u te betalen als u naar hen overstapt. Ook dit is allemaal te zien in het vergelijkingsresultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *